Të Infektuar: 14119

Të Shëruar: 10546

Të Vdekur: 563

Gjarpri më i rrezikshëm në botë

10:47 | 22 Maj 2020

Është i hollë dhe shumë i rrezikshëm.

Në këtë rast ne po diskutojmë për gjarprin më të rrezikshëm dhe vdekjeprurës në botë, transmeton lajmi.net.

Mendoni për këtë, ka 3 mijë specie të gjarpërinjve rreth globit, nga këta 3 mijë, vetëm 400 prej tyre janë në mënyrë ekstreme helmues dhe prej këtyre 400 specieve një numër i vogël i tyre janë vdekjeprurës për njerëzit.

King Cobra

Mbreti Kobra

Ky është gjarpri më i gjatë dhe më helmues në botë, quhet Mbreti Kobra. Mbreti Kobra nuk janë vdekjeprurës për njerëzit, ata pretendojnë që të ushqehen me hardhucat, brejtësit dhe gjarpërinjtë e tjerë.

Sidoqoftë, ky kriter ka neurotoksinë të mjaftueshme në helmin e tij për të paralizuar dhe vrarë një elefant, në vetëm disa orë. Dhe nëse kafshon një njeri, shkalla e mbijetesës është rreth 40%. /Lajmi.net/