Snapchat ndryshon përsëri – por kjo do të ju pëlqejë

Postimet në rend jo kronologjik të mediave sociale dënohen nga shumica e njerëzve të arsyeshëm.

Auto & Tek

09/04/2018 16:23

Facebook e bëri, Instagram e bëri, madje edhe Twitter po eksperimenton me pamje të ndryshme në një platformë që supozohet të jetë në lidhje me atë që momentalisht ofron.

Në mënyrë të parashikueshme, kur Snapchat zëvendësoi postimet me rend kronologjik me një të drejtuar nga algoritme, përdoruesit u ankuan.

Në mënyrë tipike platformat e mediave sociale zbatojnë këto ndryshime në një përpjekje për të rritur kohën e qëndrimit – dhe funksionon – por ata tentojnë të zhdukur  miqtë që nuk postojnë aq shpesh, ose njerëzit që bashkëveprojnë  më pak.

Kjo është problematike për një numër arsyesh, veçanërisht për përvojën e përdoruesit. Ajo gjithashtu tenton t’i inkurajojë përdoruesit të lëvizin pafundësisht në faqen e postimeve, në vend që të ndalen në momentin kur ju keni hyrë më parë. Natyrisht, nëse je përdorues i një platforme plani është: rritja e kohës së qëndrimit në mediat sociale që është një matës i fuqishëm.

Thuhet se Snapchat  ka zhvlerësuar këto ndryshime dhe ka rikthyer rendin  kronologjik për disa përdorues. Është e paqartë nëse kjo është një provë, ose pjesë e një ndryshimi më të gjerë, të përhershëm.

Ndryshimet e dizajnit të Snapchat kontribuan në rritjen e të ardhurave dhe të përdoruesve në Q4, por shumë duket se po humbasin besimin në platformën medias sociale. /PCWorld Albanian