Sa ndikon në ndryshimin e jetës fjala “Të dua”

Sipas një studimi, më shumë se gjysma e çifteve që janë takuar 2-5 vjet thonë "Të dua" çdo ditë.

Fun

04/06/2020 09:16

Ndërsa marrëdhënia arrin 10+ vjet, ai numër bie në 33% dhe vazhdon të bie kur koha kalon, transmeton lajmi.net.

Do të keni marrëdhënie ushqyese dhe të prosperuara.
How Saying “I Love You” to Those Close to You More Often Can Change Your Life

Lidhja njerëzore është një gjë e gjallë e vetvetes. Kërkon shumë investime emocionale, por nuk ka pse të jetë punë shteruese për aq kohë sa ne kujdesemi për të.

Tregimi i dashurisë për të dashurit tuaj mund të jetë po aq i lehtë sa t’i kujtoni ata sa me fat ndiheni se i keni ato në jetën tuaj. Për të qenë specifik, ne nuk po flasim vetëm për marrëdhëniet romantike, por gjithashtu mund të jetë lidhja juaj me prindërit, fëmijët, motrat dhe vëllezërit, etj.

Do të bëheni burim sigurie dhe kujdesi për të dashurit tuaj.

How Saying “I Love You” to Those Close to You More Often Can Change Your Life

Mund të jetë shumë shqetësuese nëse personat për të cilët kujdeseni, shkojnë te dikush tjetër me problemet dhe nevojat e tyre emocionale.

Ne të gjithë jemi natyrshëm egoistë në një mënyrë ose në një mënyrë tjetër, por në këtë rast, dëshira për të qenë e nevojshme nga të tjerët mund të jetë një gjë e mirë. Shprehja e dashurisë u tregon njerëzve të tjerë që dëshironi më të mirën për ta dhe se ata mund t’ju besojnë.

Ju madje mund të përjetoni përfitime shëndetësore.
How Saying “I Love You” to Those Close to You More Often Can Change Your Life

Duke folur për të qenë egoist, ndarja e dashurisë me të tjerët në të vërtetë ka një ndikim të drejtpërdrejtë në mirëqenien tuaj. Kory Floyd, një profesor që specializohet në komunikimin njerëzor, beson se shprehja e dashurisë, në çfarëdo forme apo formë, mund të jetë e dobishme për shëndetin tonë.

Imagjinoni të keni një ditë të tmerrshme dhe më pas të vini në shtëpi tek personi që doni. Floyd thotë, “Mund të mos ndryshojë asgjë në lidhje me atë që po ndodh keq në ditën tuaj, por mund të ndryshojë gjithçka në lidhje me mënyrën si ndiheni në atë moment.Ndihet sikur i gjithë stresi juaj po shkrihet”, transmeton lajmi.net.

Do të jeni më të lumtur në jetën tuaj të përditshme.
How Saying “I Love You” to Those Close to You More Often Can Change Your Life

Ishte një eksperiment kurioz që përfshinte dhënien e njerëzve para dhe duke kërkuar gjysmën e tyre ta shpenzojnë atë për veten e tyre dhe gjysmën tjetër për të blerë diçka për të tjerët, shkruan bright side.

Qëllimi i këtij studimi ishte të shihej nëse njerëzit ndjeheshin ndryshe në fund të ditës në varësi të mënyrës se si i shpenzuan paratë. Është interesante që ata që blenë dhurata për njerëzit e tjerë ndiheshin më të lumtur se ata që i mbanin paratë për vete. E njëjta filozofi vlen edhe për gjestet jo materiale.

Ju kurrë nuk do të pendoheni duke e thënë atë.

How Saying “I Love You” to Those Close to You More Often Can Change Your Life

Jeta është plot befasi, dhe nuk janë gjithmonë ato pozitive. Ndërsa nuk duam të ju sjellim poshtë, ne duam t’ju kujtojmë se kurrë nuk dimë se çfarë do të ndodhë nesër ose kur do të jetë hera e fundit që mund të themi, “Unë të dua” me dikë për të cilin kujdesemi.

Të thuash këto 3 fjalë nuk kërkon shumë, por të mos thuash se mund të të ndjekë për pjesën tjetër të jetës tënde. Prandaj është më mirë të jesh i sigurt dhe t’u thuash të dashurve të tu se çfarë kuptimi kanë për ty sot. /Lajmi.net/