Ngjalat nuk qëndrojnë në stomakun e grabitqarëve

Shkencëtarët kanë gjetur provat e para të krijesës që përpiqen të shpëtojnë një vdekje të tmerrshme duke u ngrënë të gjallë duke shpërthyer nga zgavra e stomakut.

Fun

06/06/2020 18:42

Ngjalat janë ushqim i zakonshëm për një gamë të peshkut, por kur gëlltitet ato e shpojnë majën e saj të fortë të bishtit nëpër murin e stomakut për të bërë largimin e saj, transmeton lajmi.net.

Scientists have found the first evidence of the creature attempting to escape a horrific death of being eaten live by bursting out of its captor's stomach cavity. However, the eel is unable to pierce through the rib cage. It is then trapped and dies - it body slowly mummifies in the fish

Sidoqoftë, përpjekja e guximshme nuk është e mjaftueshme për t’i shpëtuar ata, pasi ngjalat nuk janë në gjendje të gërmojnë nëpër kafazin e brinjëve të peshkut, ato bëhen të bllokuar dhe ngadalë mumifikojnë brenda trupit të peshkut, raporton Daily Mail.

Shkencëtarët nga Muzeu i Queensland zbuluan këtë sjellje ndërsa mblidhnin peshk nga ujërat bregdetare jashtë Australisë veriore, ata gjetën ngjalën të ruajtura të bllokuara në trupin e peshqve të shumtë grabitqarë.

Shtatë lloje të ngjalave të gjarprit u gjetën në zgavrat e trupit të 11 specieve të ndryshme të peshkut që u mblodhën në Australi. /Lajmi.net/

The eels are common food for a range of fish, but when swallowed whole the eel pierces its hard pointed tail tip through the stomach wall to make its getaway