Ndiqni hapat e gjysheve

Secili prej nesh ka nevojë të mësojë nga më të vjetrit, për çdo lëmi të jetës. Ne ua rekomandojmë nëntë rregulla jetësore që duhet t’i trashëgoni nga gjyshet tuaja:   1. Shkoni në krevat deri në orën 23:30 Në moshën 20 vjeçare keni mundur të qëndroni tri net rresht pa gjumë, me 25 kjo pak…

Lifestyle

11/11/2013 06:00

Secili prej nesh ka nevojë të mësojë nga më të vjetrit, për çdo lëmi të jetës. Ne ua rekomandojmë nëntë rregulla jetësore që duhet t’i trashëgoni nga gjyshet tuaja:

 

1. Shkoni në krevat deri në orën 23:30

Në moshën 20 vjeçare keni mundur të qëndroni tri net rresht pa gjumë, me 25 kjo pak shkon më me vështirësi, apo jo? Gjumi i rregullt është shumëfish i rëndësishëm për shëndet dhe bukuri dhe për këtë mos e mundoni organizmin duke ndenjur çdo natë! Besoni gjyshes kur thotë që në krevat shkohet para mesnate (të paktën shumicën e rasteve).

 

2. Mbani xhemperë të mëdhenj

Kur gjyshja ju kritikon që barkun e keni të zbuluar, ajo në të vërtetë do të thotë që edhe me xhemper ‘oversize’ mund të dukeni me stil! Vetëm shikoni ‘street style’ ikonat si motrat Olsen, Cara Delevingne…

 

3. Pini jogurt

Një filxhan jogurti me bakterie të dobishme pini çdo ditë- është super e rëndësishme për shëndet dhe metabozilëm të mirë.

 

4. Paguani faturat me kohë

Normal që çizmet e reja janë më të rëndësishme se rryma, por sa më shpejt që të kuptoni që disa gjëra thjesht duheni t’i bëni, më lehtë do ta keni. Ndër të tjera, nëse më nuk jeni në shkollë të mesme, nuk keni arsye për sjellje të pandërgjegjshme.

 

5. Mbathni këpucë të rehatshme

A e dini si duken ato vogëlushet që mundohen të ecin me taka 15 cm? Kështu diçka edhe ju i dukeni gjyshes suaj dhe në të gjitha këpucët që nuk kanë petë anatomike. Andaj qerasni këmbën tuaj të paktën një herë- përnjëmend – më këpucë të rehatshme.

 

6. Mos u opsesiononi me teknologji

Normalisht, nuk do të heqim dorë nga të gjitha çudirat e shekullit XXI (as të rekomandojmë diçka ekstreme siç është ndalja e Facebook-ut), por duhet të kujtoni edhe ato mënyrat e vjetra të bukura siç është shëtitja në park.

 

7. Mbani buzëkuq

Shkëlqimet për buzë janë OK, por asgjë nuk është aq perfekt sa buzëkuqi në buzë. Të gjitha ato gjyshe simpatike që i shihni nëpër qytet e dinë që kjo është e pazëvendësueshme.

 

8. Rrallojeni ushqimin trendi

Pesto, të themi është një send ushqimorë i ri i popullarizuar për të gjithë ata që kanë vëmendje në ushqim, por kur mendoni pak më mirë, çka ka më të shijshme se buknorja, sarma dhe një pjatë me mish të thatë?

 

9. Mos u merrni me mendimet e të tjerëve

Pas të gjithave që i ka hequr qafe, gjyshja juaj aspak nuk kthehet nga komentet lakmitare të fqinjës nga kati i tretë… Dhe, njëmend jeta do ju bëhet më e lehtë, kur njerëzit e parëndësishëm do t’i vënit në ‘mute’ (bëhuni shurdhe në komentet e tyre).