Modeli Tesla Model 3 P arrin 100 km / h në 3,5 sekonda

14:53 | 20 Maj 2018

Nga korriku Tesla dëshiron të fillojë me prodhimin e varianteve të veturës Modeli 3.

Versioni bazë i Modeli 3 premton një përshpejtim nga zero në 100 km / h në 5.1 sekonda dhe një shpejtësi maksimale prej 210 km / h. Në të kundërt, versioni “All Wheel Drive” duhet të arrijë në 100 km / h në 4,5 sekonda dhe të shkojë në 225 km / h. Gama duhet të mbetet e njëjtë.

Ky do të kushtojë 78,000 dollarë. Musk krahason koston me një BMW M3 . Megjithatë, Modeli i Perfomance 3 duhet të jetë 15 për qind më i shpejtë dhe të ketë një trajtim më të mirë, thotë shefi i Tesla. Automjeti do të përshpejtojë nga zero në njëqind km / h në 3.5 sekonda dhe të arrijë një maksimum prej 250 km / h.