Meteorët që do të shfaqen gjatë vitit 2020 dhe që ju nuk duhet ti humbisni

Meteorët shfaqen gjatë natës në kohë të ndryshme dhe i japin një ndriçim të bukur qiellit.

Fun

09/06/2020 12:29

Është shumë e lehtë që ti humbisni sepse nuk e dini se kur shfaqen në qiell që të keni mundësi ti shihni, transmeton lajmi.net.

Disa kërkime ju mundësojnë që të keni mundësi ti shihni meteorët në qiell.

Ka klasa të ndryshme të meteorëve:

  • Majori (Klasa I)
  • Minori (Klasa II)
  • Të ndryshueshëm (Klasa III)
  • Të dobëtit (Klasa IV)

Klasa majori e meteorëve janë më impresionuesit dhe me më shumë qasje tek njerëzit. Janë më të gjatit dhe më aktiv për dallim nga të tjerët.

Këta meteorë do të shfaqen gjatë vitit 2020:

Lyrid Meteor

S.L .: 21-22 prill

ZHR: 10 meteorë në orë

Hëna: gjysmëhëne e hollë, dy ditë para një hëne të re (më pak hënë).

Koha: 10:30 pasdite me kohën lokale

Rrezatues: midis yjorive Lyra dhe Hercules

Meteor Aquarid Eta

S.L .: 4 dhe 5 maj

ZHR: 20 deri 40 meteorë në orë

Hëna: faza e depërtimit të dhjamit, i afrohet hënës së plotë. Sateliti natyror i Tokës, megjithatë, do të vendoset para agimit, kështu që nuk do të ndikojë në shikimin.

Koha: Para agimit.

Rrezatues: plejadë Ujori, që shikohet më së miri pranë ekuatorit dhe hemisferës jugore.

Meteor Perseid

S.L .: 11 dhe 12 gusht

ZHR: 60 deri 75 meteorë në orë

Hëna: faza e tremujorit të fundit, mund të pengojë shikimin.

Koha: Herët në mëngjes, nja dy orë para agimit.

Rrezatues: Konstelacioni Perseus

Meteor Orionid

S.L .: 20 dhe 21 tetor

ZHR: 10 deri në 20 meteorë në orë

Hëna: 23% faza e plotë e gjysmëhënës, asnjë ndërhyrje.

Koha: mesnata me kohën lokale

Rrezatues: yjësia Orion

Meteor Leonid

S.L .: 16 dhe 17 nëntor

ZHR: 5 deri në 15 meteorë në orë

Hëna: gjysmëhëne e hollë, pak ndërhyrje

Koha: pas mesnate

Rrezatues: plejadë Leo

Meteori Binjakë

S.L .: 13 dhe 14 Dhjetor

ZHR: mbi 100 meteorë në orë

Hëna: një ditë para Hënës së re (koha më e mirë për shikimin)

Koha: 2 e mëngjesit me orar lokale

Rrezatues: plejadë Binjakësh. /Lajmi.net/