Macbook i ri i Apple probleme me tastierën

Apple ka pranuar se tastierat e laptopëve më të rinj Macbook mund të jenë të cenueshëm ndaj problemeve dhe t'i riparojnë ato falas.

Auto & Tek

23/06/2018 16:52

Apple tha të premten, “një përqindje e vogël” e tastierave të modeleve Macbook dhe Macbook Pro vuajnë nga problemet.

E prekur është një teknologji e tastierës që Apple fillimisht kishte prezantuar në Macbook veçanërisht të hollë në 2015. Apple zhvilloi një mekanizëm shumë të kënaqshëm, i cili u prezantua një vit më vonë në Macbook Pro të ri. Që atëherë, ka pasur raportime të përsëritura për dështimin e një ose më shumë tasteve, transmeton lajmi.net.

Apple ofron riparime falas – deri në katër vjet pas shitjes. Në varësi të dëmtimit, zëvendësimi i disa tasteve ose të gjithë tastierës mund të jetë e nevojshme, tha ai. Ata që i kishin riparuar këto modele mund t’i kthejnë paratë. Modele të vjetra si Macbook Air ose versionet e mëparshme të Macbook Pro kanë teknologji të ndryshme të tastierës dhe nuk marrin riparime falas. /Lajmi.net/