Kjo është miniera e kripur në Poloni me liqen nëntokësor, kapela, dhe llambadarë të bërë nga kripa

Midis 2018 dhe 2019, prodhimi i kripës nga vendet e mëdha u rrit me më shumë se 7 mijë (në 1.000 tonë metrikë).

Fun

09/06/2020 09:25

Kripa mund të përdoret për vrasës të barërave të këqija, copëtimin, zbutjen e ujit, pastrimin, produktet e lëkurës, prodhimin kimik, dhe më shumë, transmeton lajmi.net.

Disa kripë shkëmbi janë të ngrënshme, megjithatë, papastërtitë nga ajo duhet të hiqen së pari. Parashikimet u bënë për një përshpejtim të tregut global të kripës tregon se ajo do të rritet shpejt deri në 2023.

Këto janë 3 vendet e para me kripën më të nxjerrë në vitin 2019 (numrat janë në mijëra tonë metrikë):

  • Kinë – 63,603.93
  • Shtetet e Bashkuara – 42,655.00
  • Indi – 19,248.00

Emri i një ‘minierë kripe’ është i vetë-shpjegueshëm: ato janë miniera nga të cilat nxirret kripa. Kripa që nxirret nga këto miniera është zakonisht në formë halite, e cila njihet si kripë shkëmbi.

Ekzistojnë dy lloje të nxjerrjes ose punës së minierave të bëra në minierat e kripës.

Një metodë quhet minierë me bosht të thellë. Kjo metodë përdor boshte që fundosen në fundin e minierës. Hapësirat e hapura të quajtura “dhoma” janë bërë nga shpimi, prerja dhe prishja nëpër boshte.

Shtyllat kanë mbetur për të mbështetur tavanin që krijon boshte në një model checkerboard. Kripa më pas nxirret nga miniera duke përdorur makineri.

Minierat e zgjidhjes janë një metodë tjetër që përdor puse ndërtimi mbi kupola kripe, shkruan healthy life boxx. Duke përdorur presionin tektonik, depozitat e kripës që detyrohen nga Toka po mblidhen duke përdorur injeksione uji.

Kripa tretet në këtë ujë dhe krijon një zgjidhje të quajtur shëllirë. Kjo shëllirë zhvendoset në një bimë para se të avullojë, ku kripa e mbetur thahet dhe rafinohet.

Thellësitë e minierave të kripës mund të ndryshojnë ndërmjet njëri-tjetrit dhe kështu bëjnë temperaturat. Sa më i thellë është miniera, aq më e ftohtë është temperatura. Temperatura mesatare në këto miniera është 70 ° F ose 21 ° C. /Lajmi.net/