Të Infektuar: 14119

Të Shëruar: 10546

Të Vdekur: 563

Kamera e BMW si një kuti e zezë – mban regjistrime në rast të aksidentit

13:39 | 9 Dhjetor 2019

Në modelet e saj të fundit, BMW ka ofruar një opsion Drive Recorder që ruan pamjet nga kamerat e ndërtuara menjëherë dhe pas një përplasjeje.

Me përparimin e përshpejtuar të teknologjisë në makina, prodhuesit po ofrojnë gjithnjë e më shumë karakteristika që janë në dispozicion përmes sistemeve multimedia.

Kështu që në fillim të këtij viti, BMW nisi sistemin më të ri multimedia iDrive 7.0 për pronarët e modeleve të Serive 3, Series 7, Series 8, si dhe SUV X5 dhe X7 për të përdorur opsionin Drive Recorder, transmeton KosovaPress.

Funksioni i regjistruesit të Drive bazohet në kamerat para-ekzistuese në këto automjete që kapin hapësirë 360 shkallë rreth makinës, dhe shërben për të ruajtur pamjet nga ato kamera sipas nevojës dhe, në rast të një aksidenti trafiku, për t’i përdorur ato më vonë për të pastruar parandalimin e aksidenteve.

Në veturat BMW, ky opsion është pjesë e paketës së Ndihmës së Parking Plus dhe lejon të kurseni automatikisht 40 sekonda video – 20 sekonda para dhe 20 sekonda pas një aksidenti.

Sistemi gjithashtu mund të rregullohet manualisht përmes menysë iDrive, kështu që ju mund të kapni zona interesante lëvizëse ose, për shembull, pista garash nëse pronari zgjedh të provojë aftësitë e tij në timon gjatë një “dite turistike” kur lejohet te amatorët.

Regjistrimi më vonë mund të transferohet në një memorie USB të jashtme.

BMW nuk është prodhuesi i parë që mundëson këtë opsion, pasi Tesla ofroi një veçori të ngjashme disa vjet më parë.