Kafshët dhe bimët janë duke u zhdukur që nga vdekja e dinozaurëve 65 milionë vite më parë

Kafshët dhe bimët janë duke vdekur me një shpejtësi të madhe që nga zhdukja e dinozaurëve 65 milionë vite më parë, paralajmërojnë shkencëtarët.

Fun

04/06/2020 08:47

Një studim ka gjetur më shumë se 500 specie vertebrore me bazë tokësore që janë në zhdukje të ekzistencës ne dy dekadat e fundit si rezultat i aktiviteteve njerëzore, transmeton lajmi.net.

The Sumatran Rhino is one of 500 animal species on the brink of extinction

Zbuluesit thonë se specie janë duke u ushqyer më shpejtë dhe kjo ka një ndikim në ekosistemin e botës.

Studimet e reja nga universiteti i Stanford në Meksikë që publikoi raportet në vitin 2015 deklaron që zhdukja e gjashtë në botë ishte tashmë në zhvillim e sipër.

Terrestrial vertebrates facing extinction include species such as the Espanola Giant Tortoise

Zbuluesit janë duke bërë thirrje të menjëhershme që të parandalohet shkatërrimi i ekosistemit në mënyrë që të mos zhduken kafshët dhe bimët.

Më shumë se 400 specie të kurrizorëve janë zhdukur 100 vitet e fundit. Andaj kujdesi duhet të jetë më i shtuar që të kujdesemi për këto specia dhe të mos shkatërrojmë ekosistemin. /Lajmi.net/

Those on the brink of extinction are located mainly in tropical and subtropical regions, in areas that are heavily affected by human activities. Pictured is the Harlequin frog