Historia e errët e ishullit të braktisur midis një parajse në Karaibe

Pa pishina luksoze, pa staf të ndonjë bari me kokteje të ndryshme dhe pa kurse golfi.

Fun

04/06/2020 15:27

Klein Curacao, që shtrihet 15 milje në jug-lindje të postës holandeze të Curacao, është një ishull “mashtrues” në një parajsë Karaibe.

Ky ishull është i pabanuar me shumë varre anijesh dhe me një histori të errët, transmeton KosovaPress.

Në shekullin e 17-të u përdor nga kompania holandeze e Indisë Perëndimore për të karantinuar skllevërit që transportonte midis Afrikës dhe Curacao të cilët ishin sëmurë gjatë udhëtimit.

Për disa, ishulli i vogël, i cili mat vetëm gjysmë milje katrore, u bë vendi i tyre i fundit për pushim. Një pjesë e varreve janë ende të dukshme në anën jugore.