Flamingot ngjyrë rozë janë më agresivet, zbulon një studim

Flamingot ngjyrë rozë janë ndër më agresivet kur është fjala për ushqimin, thonë shkencëtarët.

Fun

09/06/2020 12:05

Studimet e reja nga Universiteti i Exter kanë sugjeruar që flamingot roze ndikohen nëse janë të uritur, ato bëhen më agresive, transmeton lajmi.net.

In this Saturday May 2, 2020 photo flamingos fly in Narta Lagoon, about 140 kilometers (90 miles) southwest of the Albanian capital of Tirana. Home confinement rules have angered and anguished some people in Albania, but humans getting their wings clipped during the coronavirus pandemic is allowing flamingos and other birds to flourish in a coastal lagoon by the Adriatic Sea. (AP Photo/Hektor Pustina)

Ngjyra e tyre vjen nga ushqimi i cili përmban carotenoide. Kur një flamingo është shumë e uritur ato bëhen më agresive dhe më dominuese.

Ato luftojnë me njëra-tjetrën që të marrin ushqimin e tyre. Nuk ka ndonjë diferencë mes meshkujve dhe femrave në agresivitet. /Lajmi.net/

Lesser flamingos display a 'flush of colour' when they are ready to breed (Credits: Getty Images/Biosphoto)