“Dragonjtë e vegjël” që hanë vetëm njëherë në dekadë dhe jetojnë me shekuj ekspozohen në Slloveni

Krijesat misterioze do të ekspozohen nga 11 qershori në Slloveni.

Fun

05/06/2020 19:31

Këto krijesa mund të jetojnë për 100 vite dhe shkencëtarët kujdesen për to dhe mundohen ti mbajnë ato të reja, transmeton lajmi.net.

Olms janë të verbra, zemra e tyre rreh dy herë brenda minutit dhe ato mund të rrisin gjymtyrët nëse i këpusin.

An olm being placed in an exhibit tank

Shpella Slovenia Postonja është e famshme për Olms dhe disa nga njerëzit i quajnë ato “peshku njerëzorë”.

Në të mund ti gjeni dragonjtë e vegjël dhe shumë vështirë mund ti gjeni duke u ushqyer sepse zakonisht at janë duke fjetur nën ujë.

Ju nuk do t’i kapni ata duke ngrënë që shpesh edhe pse mund të shkojnë pa ushqim për një dekadë.

Rare olm embryos appeared in Postojna Cave in 2016

Olms të rriturit janë të gjatë rreth 30cm. Një shfaqje e krijesave të rritura ka qenë pjesë e turneut të Shpellës Postojna që nga fillimi i shekullit të 19-të.

Sidoqoftë, Olms nuk kishin edukuar në robëri në Slloveni deri në vitin 2016, kur vezët u vunë re në gotën e njërit prej tankeve në kompleksin e shpellës. /Lajmi.net/

Olms are also referred to as cave salamanders

The cave complex is one of Slovenia's most popular tourist attractionsAn olm egg can be seen here

The birth of new olms in Slovenia was a momentous occasionAdult olms can grow up to 30cm longThe creepy creatures can live up to 100 years