Të Infektuar: 3703

Të Shëruar: 1946

Të Vdekur: 79

Çmimi i Bitcoin-it bie nën 6,500 dollarë

14:37 | 14 Qershor 2018

Ekspertët sugjerojnë se rënia e çmimeve mund të vazhdojë.

Tregu i kripto-valutës ka ardhur nën presion masiv në ditët e fundit. Hetimet nga autoritetet amerikane për tregtinë e brendshëm dhe sulmet e hackerëve në platformat tregtare po shkaktojnë rënie të çmimeve për Bitcoin dhe ndalja e kësaj rënie nuk është në horizont.

Të mërkurën në mëngjes, një njësi e “monedhës kripto-valutore” në platformën tregtare evropiane Bitstamp akoma kushton 6.550 dollarë. Krahasuar me javën e kaluar, kjo është një minus rreth 14 përqind. Në disa shkëmbime amerikane, çmimi është tani midis $ 6,450 dhe $ 6,480. Në natën e së hënës, vlera e një Bitcoin u rrëzua 500 dollarë në më pak se një orë nën 6,800 dollarë. Që nga fillimi i vitit, vlera është se përgjysmuar. Sipas “Coinmarketcap”, kapitalizimi i tregut bie përkatësisht nga 17 miliardë deri në 113 miliardë dollarë gjatë rrjedhës së javës.