Të Infektuar: 3508

Të Shëruar: 1902

Të Vdekur: 75

Bitcoin bie nën 7 mijë dollarë

8:42 | 6 Shtator 2018

Eteri dhe Eos humbën vlerë e tyre edhe më shumë gjatë kësaj jave,

Çmimet e shumë kripto-valutave ranë ndjeshëm të mërkurën brenda një kohe të shkurtër. Vlera e një njësie të Bitcoin – monedha më e njohur dixhitale – ra për 5 për qind, duke rënë në platformat kryesore tregtare si Bitstamp ose Bitfinex nën 7,000 dollarë (6,054 euro), transmeton lajmi.net.

Kripto-valutat e tjera , të tilla si eteri ose Eos, u nënshtruan edhe më shumë dhe ndonjëherë humbën më shumë se një të dhjetën e vlerës së tyre.

Deri në mes të gushtit, çmimi i Bitcoin kishte rënë nën $ 6,000. Arsyeja për këtë ishte miratimi ende në pritje të fondeve bitcoin të këmbimit (ETFs) në SHBA . Më pas, çmimi Bitcoin ishte rikuperuar dhe, varësisht nga platforma tregtare, ishte rritur përsëri në rreth 7,400 dollarë. /Lajmi.net/