Binjakët e porsalindur nuk pranojnë të ndalojnë së përqafuari njëri-tjetrin

Binjakët fillojnë jetën e tyre së bashku, dhe pas nëntë muajsh në bark, ata hyjnë në botën tonë së bashku. prandaj lidhja e tyre është veçanërisht intensive gjatë gjithë jetës së tyre.

Fun

06/06/2020 11:13

Foshnjat përqafohen dhe notojnë në krahët dhe duart e një të rrituri dhe duken të qetë dhe të lumtur ndërsa uji rrjedh mbi trupat e tyre të vegjël, transmeton lajmi.net.

Njerëzit nuk mund të marrin sa duhet nga dashuria e ndarë nga binjakët e porsalindur, plotësisht të vetëdijshëm se ata madje kishin lindur akoma. Lindja është një ndryshim tronditës për bebet, pasi largohen nga barku i ngrohtë i nënës dhe futen në botën e jashtme.

Kjo është arsyeja pse një infermiere franceze në Clinique de Muette në Francë, me përvojë mbi 30 vjet, Sonia Rochel, zhvilloi banjën e fëmijëve Thalasso.

Kjo banjë zbutëse qetëson këtë hyrje në botë dhe u tregon prindërve se koha e banjës mund të jetë një ngjarje relaksuese për të gjithë. Vetëm pas lindjes, Rochel u jep bebeve një banjë të ngrohtë me një rrjedhje të butë uji mbi kokën dhe sytë dhe masazhon foshnjat për 15 minuta, pa përdorimin e ndonjë xheli apo kremi.

Ndërsa ajo nuk i rekomandon prindërit që ta provojnë atë në shtëpi pa trajnime dhe njohuri paraprake, ajo i inkurajon ata që ta bëjnë kohën e banjës një rutinë restauruese të natës.

Ajo sqaroi se ishte e trajnuar për t’u dhënë bebeve një banjë të shkurtër pas lindjes si të gjithë infermierët e tjerë.

Ajo beson se kjo i lejon ata të kujtojnë jetën e tyre para lindjes. Rochel gjithashtu përfshin muzikë në teknikë dhe pretendon se 90% e foshnjave nuk po qajnë më pas banjës. /Lajmi.net/