A keni parë ndonjëherë mace me chimera, është ‘aksidenti’ më i ëmbël i natyrës

Natyra është e aftë që të krijojë disa nga krijesat më unike.

Fun

04/06/2020 15:47

Çdo krijesë është unike në mënyrën e saj, por një herë natyra prodhoi një lloj episodi të kryqëzimit gjenetik që quhet një chimera, transmeton lajmi.net.

Chimerat janë një organizëm i vetëm që është i ndarë në dy apo më shumë qeliza të kryqëzuara të ndryshme gjenetike që kanë origjinën nga zigota të ndryshme.

Këto qeliza unike bashkohen në një organizëm, në vend të përzierjes perfekte së bashku, qelizat menaxhojnë karakteristikat e veta gjenetike, duke udhëhequr dy pamje të ndryshme radikale prezentë në një kafshë.

Chimeras janë ekstremist të pazakonshme. Ekspertët nuk janë saktësisht të sigurtë se si shumica e chimeras janë në botë.

Në mesin e njerëzve, ka vetëm 100 chimera të konfirmuara jashtë popullatës. Në fertilizimin vitro mund të shkaktohet chimera, por përsëri është më e vështirë.

Kjo është macja me chimera që ka një pamje unike, Ajo jeton jetën si macet tjera normale dhe veçohet nga njerëzit për pamjen unike të saj. /Lajmi.net/