Të Infektuar: 14119

Të Shëruar: 10546

Të Vdekur: 563

Zhang Yiming thotë se qëllimi i Amerikës është të ndalojnë TikTok-un

14:21 | 7 Gusht 2020

Në një letër drejtuar punonjësve, Zhang thoshte se shitja ishte pjesë e procesit ligjor dhe se kompania nuk kishte mundësi tjetër përveç se t’i përmbahej ligjit.

“Fokusi i problemit nuk është … vendimi për të detyruar shitjen e biznesit amerikan të TikTok në një kompani amerikane në baza (të sigurisë kombëtare)”, ka shkruar Zhang, transmeton lajmi.net.

Sidoqoftë, Zhang tha se “qëllimi” i qeverisë amerikane “ishte … një ndalim apo edhe më shumë”.

Zhang u tha punonjësve se “mjedisi kompleks” aktual paraqet sfida për kompaninë, por që “kolegët kanë punuar jashtë orarit” dhe “shumë të tjerë janë në gatishmëri 24 orë në ditë dhe janë thirrur të punojnë në të gjitha orët e natës” për të provuar dhe zgjidhur konfliktin.

TikTok aktualisht është vendosur të blihet nga Microsoft nga kompania e tij Bytedance, të cilën e themeloi Zhang. Nëse nuk mund të bëhet një shitje, ajo do të ndalohet në Shtetet e Bashkuara, tha Trump.

Administrata Trump ka shprehur shqetësime për sigurinë e aplikacionit dhe potencialin e saj për të ushqyer të dhëna për qytetarët amerikanë për qeverinë kineze. /Lajmi.net/