Të Infektuar: 1123

Të Shëruar: 847

Të Vdekur: 30

Zbulohet testi i ri i gjakut, që zbulon mundësitë e rikthimit të kancerit

18:31 | 17 Prill 2019

Një test i thjeshtë i gjakut mund të zbulojë me saktësi rrezikun e mbijetimit të kancerit të gjirit.

Kështu ka pohuar një hulumtim i fundit, në Britani, njofton Klan Kosova.

Një studim që kërkonte një shenjë kanceri në gjakun e rreth 50 pacientëve zbuloi 89 për qind të relapseve.

Dhe prova e gjakut zbuloi ato deri në dy vjet përpara skanimeve ekzistuese, sipas shkencëtarëve pas studimit.

Kapja e sëmundjes vrasëse, herët në mënyrë drastike, rrit mundësinë e pacientit për suksesin e trajtimit dhe mbijetesë