Zbulohet shpella me 72 anëtarë të një fisi

17:10 | 22 Shkurt 2020

Me anë të dronit u zbulua shpella me trupat e 72 anëtarëve të një fisi të zhdukur para 1,000 vitesh.

Në një shpellë të lashtë në ishullin Gran Canria të spanjës, u zbuluan 72 persona me anë të një droni, nga disa arkeologë, raporton “Daily Mail”, transmeton lajmi.net.

62  ishin të rritur dhe dhjetë ishin fëmije, ata ishin të zhdukur para 1,000 vitesh më parë që i përkisnin fisit para hispanik të njohur si Guanche.

Sipas agjencisë arkeologjike të asaj zone, është thënë se ata kanë jetuar nga shekulli i VIII-të deri në shekullin e X-të.

Gjatë pushtimit të spanjollëve nga viti1402 deri më 1496, është dashur t’i nënshtrohen pushtuesve dhe të zhduken etnikisht. Deri më tani, është menduar se ata kanë migruar. /Lajmi.net/