Të Infektuar: 14119

Të Shëruar: 10546

Të Vdekur: 563

WeChat përballet me ndalimin e menjëhershëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

18:29 | 7 Gusht 2020

Administrata e Trump thotë se aplikacionet janë ‘kërcënime’për shkak të potencialit të tyre për të kaluar informacionin tek qeveria kineze.

Presidenti Donald Trump ka nënshkruar një urdhër ekzekutiv, i cili thotë se kompanitë amerikane kanë 45 ditë që të ndalojnë të bëjnë biznes me aplikacionin kinez WeChat, transmeton lajmi.net.

Pason një urdhër të ngjashëm ekzekutiv të ndërmarrë kundër TikTok.

Administrata Trump ka shprehur shqetësime për sigurinë kombëtare për marrëdhëniet midis aplikacioneve kineze dhe qeverisë kineze, duke besuar se aplikacionet mund të dërgonin të dhëna për qytetarët amerikanë në Pekin.

TikTok ka mohuar në mënyrë të përsëritur të gjitha pretendimet që do ta bënte këtë, megjithëse është potencialisht i vendosur të blihet nga Microsoft në 15 shtator, përpara afatit prej 45 ditësh.

WeChat ofron një shërbim shumë më të madh se TikTok. Aplikacioni ka lojëra, sisteme pagese, metoda komunikimi, ndarje fotografish dhe më shumë të ndërtuara në të, dhe është pothuajse i përhapur në Kinë.

Në lidhje me WeChat, dhe ndërmarrjen e saj mëmë Tencent, urdhri ekzekutiv ndalon çdo transaksion që është “i lidhur me WeChat nga ndonjë person” ose me kompaninë e saj Tencent. /Lajmi.net/