Pse të thuash “e di se si ndihesh” mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë

Si duhet të veproni në raste të tilla?

Fun

24/10/2020 18:00

Shumë herë u kemi thënë “ e di se si ndihesh” personave të cilët kishin një problem. Ne duke menduar që ata do të ndihen më mirë kemi përdorur këtë fjali, por në fakt ajo mund ti bëjë ata që të ndihen keq, transmeton lajmi.net.

Ne nuk e dimë vërtet se si ndihen ata.

Why Saying “I Know How You Feel” Can Do More Harm Than Good

Ne mund të mendojmë se mund të lidhemi me situatën e tyre, por e vërteta është, edhe nëse kemi kaluar diçka të ngjashme, nuk ka asnjë mënyrë që të dimë 100% se si ndihen ata. Njerëzit i përjetojnë gjërat ndryshe, dhe mund të ketë disa gjëra që janë unike për situatën e tyre.

Ne ua heqim fokusin atyre.

Why Saying “I Know How You Feel” Can Do More Harm Than Good

Kur njerëzit na tregojnë se si ndihen, ata thjesht duan të dëgjohen. Ne do të jepnim shembuj dhe për këtë arsye do ta kalonim vëmendjen te vetja.

Ne mund të tingëllojmë më të pandjeshëm sesa mendojmë.

Why Saying “I Know How You Feel” Can Do More Harm Than Good

Thënia “unë e di se si ndiheni” mund të vijë nga një vend i mirë, ne thjesht mund të dëshirojmë të tregojmë ndjeshmëri. Ne thjesht mund të dëshirojmë t’i tregojmë se ndjenjat e tyre janë të vlefshme.

Ajo që ata kanë nevojë është një dëgjues.

Why Saying “I Know How You Feel” Can Do More Harm Than Good

Heshtja ndonjëherë mund të jetë e artë. Kur njerëzit po na tregojnë se çfarë po ndiejnë, përdorimi i gjuhës së trupit, si përqafimi i tyre, goditja e tyre në shpinë, ose thjesht tundja e kokës me sytë tanë duke i parë mund të jetë e mjaftueshme. /Lajmi.net/