Të Infektuar: 57.317

Të Shëruar: 50.487

Të Vdekur: 1.447

Një ari i bardhë shumë i rrallë u pa në Kanadë

14:03 | 7 Korrik 2020

Arinjtë janë krijesë të mahnitshme që jetojnë në zonat malore.

Arinjtë janë krijesa të mrekullueshme dhe disa nga to shumë të rralla për tu pare, transmeton lajmi.net.

Ndër arnijtë më të rrallë që janë në rrezik për zhdukje janë:

  • Arinjtë Polar
  • Ariu Kodiak
  • Ariu kafe Kamchatka
  • Ariu kafe Ussuri
  • Ariu i Bardhë

Edhe pse këto arinj janë jashtëzakonisht të fuqishëm (në krye të grabitqarit të zinxhirit ushqimor), dieta e tyre kryesisht përbëhet nga manaferrat, arrat, gjethet, frutat dhe rrënjët. Ka shembuj të grizmave që hanë kafshë të tjera me madhësinë e një brejtësi.

Popullsitë e arinjëve të bardhë mund të gjenden në Wyoming, Idaho, Montana dhe Washington. Një nga vendet më ikonike për arinjtë e bardhë është Parku Kombëtar Yellowstone. /Lajmi.net/