Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Më shumë se një në dhjetë njerëz janë majtakë

17:30 | 5 Prill 2020

Rezultatet vijnë nga një studim i 2.3 milion njerëzve në të gjithë Evropën.

Studimi tregoi se 9.34% e njerëzve ishin të majtë gjatë gjithë kohës dhe deri në 18.1% përdorën duart e majta për disa detyra, transmeton lajmi.net.

Kjo u dha studiuesve vlerësimin më të saktë, 10.6% prej nesh janë vërtet të majtë.

Studiuesja Dr Silvia Para¬cchini, nga Universiteti i St Andrews, tha: “Përqindja e njerëzve që përdorin duar të ndryshme për detyra të ndryshme është pothuajse aq e madhe sa proporcioni i mbajtësve të majtë”. /Lajmi.net/

 John McEnroe stood out due to his left-handed tennis playing