Të Infektuar: 8799

Të Shëruar: 4027

Të Vdekur: 249

Ford largon 7 mijë vetë nga puna

18:26 | 21 Maj 2019

Ford është duke larguar 7 mijë punëtor nga puna në një lëvizje të madhe të ristrukturimit global që t’ia shpëtojë prodhuesit të makinave 600 milionë dollarë çdo vit.

Kompania tha të hënën se do të eliminojë rreth 10 përqind të fuqisë punëtore globale deri në gusht, transmeton lajmi.net.

Në SHBA rreth 2,300 vende pune do të kufizohen nëpërmjet pushimeve të punëtorëve nga puna.

Rreth 1,500 punonjës të kollareve u larguan nga kompania vullnetarisht që kur filloi ristrukturimi vitin e kaluar. Rreth 300 janë pushuar tashmë dhe 500 pushime nga puna do të fillojnë këtë javë.

Drejtori i Përgjithshëm i Ford, Jim Hackett, në një njoftim tha se shumica e pushimeve nga puna do të përfundojë deri në 24 maj.

“Për të patur sukses në industrinë tonë konkurruese dhe pozicionin e Fordit për të fituar në një të ardhme të ngarkuar me shpejtësi, duhet të zvogëlojmë burokracinë, të fuqizojmë menaxherët, të vendosim me shpejtësi dhe të përqendrohemi në punë më të vlefshme dhe shkurtimet e kostos”, shkroi Hackett. /Lajmi.net/