Fjetja me gojë hapur ju bën dëm

Për të gjithë ata persona që flenë me gojën e hapur dhe janë në dijeni të këtij zakoni gjatë gjumit, ka ardhur koha që të mendoni për dhëmbët tuaj.

Lifestyle

09/02/2016 12:11

Sipas një studimi të gazetës së Rehabilitimit Oral, fjetja me gojë hapur ndikon në mirëqenien e dhëmbëve tuaj dhe është e ngjashme me konsumimin e një pije të gazuar para gjumit.

Faktorët e çuditshëm që ndikojnë tek ëndërrat

Kur merrni frymë përmes gojës, kjo e fundit thahet dhe mungesa e pështymës që përbën edhe mbrojtjen tuaj natyrore kundër baktereve, dobësohet.