Facebook nuk di se çfarë të dhënave ka Cambridge Analytica

Sipas Sheryl Sandberg, rrjeti online ende nuk dihet se cilat informata nga përdoruesit e tij kanë ardhur në kompaninë e diskutueshme të analizës së të dhënave.

Auto & Tek

06/04/2018 22:32

“Deri më sot, ne nuk e dimë se çfarë të dhënave ka Cambridge Analytica ,” tha menaxherja Sheryl Sandberg nga Financial Times . Pasi themeluesi dhe shefi Mark Zuckerberg gjithashtu pranoj se ka gabime dhe tha, Facebook reagoi shumë ngadalë.

Në skandalin e të dhënave, zhvilluesi i një aplikacioni të anketës kishte kaluar më shumë se katër vjet më parë informacion nga përdoruesit në kompaninë analitike Cambridge Analytica , e cila më vonë ka punuar, ndër të tjera, për ekipin e fushatës së Presidentit të SHBA Donald Trump . Kjo nuk ishte vetëm për të dhënat e pjesëmarrësve të sondazhit, por edhe për miqtë e tyre në Facebook.

Sipas Facebook , të dhënat e deri në 87 milionë përdoruesve në mbarë botën mund të preken, duke përfshirë gati 310 000 anëtarë nga Gjermania . Cambridge Analytica vetë tha se kishte marrë informacion mbi 30 milionë përdorues. Facebook nuk ka qenë në gjendje të verifikojë bazën e të dhënave deri tani në Cambridge Analytica. /Lajmi.net/