Facebook, kontrolle të reja për lajmet politike në rrjet

Facebook ka bërë të ditur se shumë shpejt do të merren masa që parashikojnë verifikime të mëtejshme tëatyre që kanë qëllim të publikojnë postime me natyrë politike në rrjetin social.

Auto & Tek

07/04/2018 09:28

Në një postim, CEO i tij Mark Zuckerberg, ka bërë të ditur se shoqëria ka nisur të kërkojë verifikim të identitetit të atyre që shpërndajnë lajmet dhe që janë lokalizuar para se të autorizojnë publikimin në Facebook.

Masat këtë herë janë për të parandaluar ndërhyrjet e huaja në zgjedhje, si në rastin e postimeve të paguara të quajtura “troll” para zgjedhjeve të 2016 ku përfliten lidhje me Rusinë.

Ndërkohë, disa përdorues që kanë vendosur të largohen nga rrjeti social po hasin vështirësi teknike. Sipas Wall Street Journal, dhjetëra persona kur klikojnë komandën e heqjes së llogarisësistemi i përgjigjet se fjalëkalimi nuk është i saktë.