Facebook kërkoi qasje në të dhënat shëndetësore nga spitalet

Pas ngjarjes që rrethon shpërndarjen e të dhënave të përdoruesve në Cambridge Analytica, Facebook ka ndaluar një projekt të planifikuar për të hyrë në të dhënat shëndetësore.

Auto & Tek

06/04/2018 15:09

Facebook ka negociuar akses në të dhënat anonime të shëndetit me spitalet e përzgjedhura amerikane gjatë disa muajve të fundit , raporton CNBC . Si pjesë e një projekti kërkimor, rrjeti online donte të krahasonte të dhënat anonime të shëndetit të spitaleve me të dhënat e përdoruesit .

Projekt kërkimor
Projekti i hulumtimit ka synuar të shqyrtojë nëse mund të përmirësohet kujdesi shëndetësor duke kombinuar të dhënat shëndetësore dhe të dhënat e përdorimit nga rrjetet online. Si shembull, CNBC-së i është sugjeruar që personave të moshuar që kanë pak miq në afërsi të tyre mund të kërkojnë vizitën e një infermiere.

Kompania e internetit është nën presion masiv nga skandali që rrethon rrjedhjen e dyshuar të të dhënave nga më shumë se 85 milionë përdorues të Facebook nga kompania britanike e analizës së të dhënave Cambridge Analytica .

Të dhënat duhet të vlerësoheshin dhe të përdoreshin për fushatën zgjedhore të presidentit të sotëm amerikan, Donald Trump . Autoritetet në SHBA dhe Mbretërinë e Bashkuar kanë filluar hetimet. /Lajmi.net/