E tmerrshme: Toka shënon vitin e gjashtë më të nxehtë

Viti 2021 ishte me temperatura të nxehta e me reshje të pakta atmosferike.

Fun

13/01/2022 18:58

Gjatë vitit 2021 toka ishte në vitin e gjashtë më të nxehtë sipas disa matjeve të temperaturës

Disa agjensi kanë publikuar llogaritjet e tyre për temperaturën golabale të vitit që lamë pas, dhe ka dalur të jetë si një vit shumë i nxehtë.

Llogaritjet u bënë nga viti 1800 e tutje, ndërsa viti 2021 del të jetë si viti i gjashtë më i nxehtë gjatë kësaj periudhe.

Hulumtimet e NASA-s kanë zbuluar se tetë vitet e fundit kanë qenë më të ngrohtit ndonjëherë të regjistruar.