Të Infektuar: 10419

Të Shëruar: 6058

Të Vdekur: 341

Donald Trump ka thënë se ai do të ndalojë TikTok në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

11:21 | 1 Gusht 2020

“Sa i përket TikTok, ne po i ndalojmë ata nga Shtetet e Bashkuara”, tha Trump.

Presidenti tha se ai mund të përdorë fuqi ekonomike emergjente ose një urdhër ekzekutiv për të zbatuar veprimin, duke këmbëngulur, “Unë kam atë autoritet”, transmeton lajmi.net.

SHBA ka treguar vazhdimisht se mund të ndalojë aplikacionin, ose të ndërmarrë masa të tjera, mes përshkallëzimit të tensioneve me Kinën.

Ndërsa TikTok ka këmbëngulur që të gjitha të dhënat e tij janë të vendosura jashtë Kinës dhe ka mohuar zërat për marrëdhënien e saj të ngushtë me qeverinë kineze, administrata Trump ka këmbëngulur që përdorimi i gjerë i aplikacionit mund të vinte në rrezik qytetarët.

India tashmë ka ndërmarrë ndalimin e saj, për të njëjtën arsye, shkruan Independent. Kur kjo ndalesë u njoftua në fund të qershorit, ajo hyri në fuqi pothuajse menjëherë, me aplikacionin që u zhduk nga dyqani dhe ndaloi së punuari brenda 24 orëve.

Raportet e mëparshme kishin sugjeruar që, përkundrazi, duke ndaluar plotësisht aplikacionin, administrata Trump do të shtypte pronarin kinez të aplikacionit, Bytedance, për të shitur TikTok në një kompani amerikane.

Nuk është e qartë nëse kalimi i kësaj marrëveshje do të parandalonte indikacionet më të fundit që aplikacioni do të ndalohet plotësisht.

Përdoruesit e TikTok u morën gjithashtu të ishin pjesërisht përgjegjës për pjesëmarrjen e ulët në mitingun e fundit të presidentit në Tulsa. /Lajmi.net/