Daimler vë 1.5 miliardë euro në prodhimin kinez të makinave elektronike

21:41 | 28 Shkurt 2018

Një fabrikë e re në Kinë dëshiron të prodhojë makina elektrike të markës Mercedes EQ. Modeli i parë EQ do të shfaqet në 2019.

Makineria gjermane Daimler thellon marrëdhëniet e saj me Kinën . Pak ditë pasi prodhuesi kinez Geely siguroi një aksion prej 9.7 për qind në Daimler , Daimler bëri një investim masiv në një fabrikë të re prodhimi në Kinë . Ekuivalenti prej 1.5 miliardë euro do të shpenzohen për të ndërtuar një fabrikë të re në të cilën do të prodhohen makina elektrike të EQ- së të ardhshëm, transmeton lajmi.net.

Financimi për fabrikën e re duhet të sigurohet së bashku me makinerinë kineze të makinave BAIC. BAIC dhe Daimler themeluan ndërmarrjen e përbashkët Pekin Benz Automotive Corporation ( BBAC ) në vitin 1984 . Sipas Nikkei , Daimler po thekson partneritetin e saj të gjatë dhjetëvjeçar me BAIC duke njoftuar për fabrikën e re .  Në Gjermani , rritja e ndikimit kinez në Daimler shihet me skepticizëm të madh, raporton BBC .

Sipas Electrek , modeli i parë për të rrokullisur linjën e prodhimit në fabrikën e re kineze do të jetë Mercedes EQC SUV. Nën markën Mercedes EQ për të prodhuar disa makina më të pastra elektrike në një rresht . Daimler ndjek një politikë konsistente të elektrifizimit. Deri në vitin 2022, duhet të ketë çdo model Mercedes në të paktën një variant me makinë elektrike të pastër. /Lajmi.net/