Të Infektuar: 14119

Të Shëruar: 10546

Të Vdekur: 563

Çmimi i Bitcoin është në rënie, gjithashtu Ethereum është nën presion

16:32 | 2 Shkurt 2018

Çmimet e kripto-monedhave kanë rënë ndjeshëm gjatë orëve të fundit.

Në mes të dhjetorit, kripto-valuta Bitcoin u ngjit shkurtimisht në një vlerë prej më shumë se 20,000 dollarë amerikanë. Por fluturimi i lartpërmendur erdhi në një fund të shpejtë, kursi ka qenë në rënie të vazhdueshme, transmeton lajmi.net.

Aktualisht, çmimi i Bitcoin është, sipas Coinmarketcap në 8622 dollarë. Shumica e kriptogrameve alternative kanë zhvlerësuar ndjeshëm edhe në javët e fundit dhe janë ulur fjalë për fjalë në disa orë të fundit. Vetëm Ethereum dukej fillimisht imun ndaj korrigjimeve të kohëve të fundit. Vlera ETH ka qenë pak a shumë konstante mbi $ 1,000 për disa javë. Në 24 orët e fundit, megjithatë, shkalla e Ethereum ka dhënë gjithashtu rrugën dhe tani qëndron në 918 dollarë.

Ethereumi po zë vendin
Në terma të kapitalizimit të tregut, Encreptocurrency e dytë më e madhe e Ethereum, 89 miliardë dollarë, është rreth 55 miliardë dollarë prapa Bitcoin, e cila aktualisht ka një kapitalizim prej 145 miliardë dollarësh.

Arsye
Rënia është pjesërisht për shkak të rritjes së rregullimit të kripto-monedhave. Këto janë argumentuar se duan të sjellin këtë pastrim parash dhe evazion fiskal nën kontroll. Fakti që pothuajse çdo ditë raste të reja të mashtrimit bëhen publike, nuk duhet të jetë e favorshme për vlerën e monedhave po aq mirë. /Lajmi.net/