7 gjëra që njerëzit e suksesshëm nuk do t’i bënin kurrë

Shpesh ne nuk mund të ndikojmë në rrethanat e jashtme të jetës sonë.

Fun

08/05/2022 23:44

Por ajo që ne patjetër kemi nën kontrollin tonë është fokusi dhe zakonet tona, dhe kjo e fundit ndikon veçanërisht shumë në mënyrën se si ndihemi.

Ka njerëz që e bëjnë më lehtë se të tjerët, por ka disa gjëra që njerëz të tillë të suksesshëm i bëjnë rregullisht, dhe disa preferojnë të mos duan t’i bëjnë.

1. Shpenzoni energji për gjëra që nuk mund t’i kontrolloni

Nëse jeni vazhdimisht të shqetësuar për gjëra që thjesht nuk mund t’i ndryshoni, padyshim që po humbni energji. Nuk ka rëndësi nëse janë një pushim i pazakontë apo një projekt biznesi që nuk shkon ashtu siç e kemi parashikuar, disa gjëra thjesht duhet t’i pranojmë. Menaxhimi i energjisë suaj na jep më shumë fuqi për mendime dhe projekte kuptimplota.

2. Të jetosh në të kaluarën

Të qëndrosh i fokusuar në momentin e tanishëm nuk është i lehtë, por njerëzit e suksesshëm e dinë se nuk ka kuptim të mendosh për të kaluarën. Në vend të kësaj, ne mund të përpiqemi të mësojmë nga e kaluara dhe të marrim parasysh pasojat e veprimeve tona, por të përqendrojmë energjinë tonë në këtu dhe tani.

3. Mos shfrytëzoni rastin për të mësuar

Dështimi është pjesë e jetës. Mënyra se si e trajtojmë këtë është çështje perspektive. Njerëzit e suksesshëm përpiqen të mësojnë diçka nga çdo dështim dhe kështu ata nuk humbasin asnjë mundësi për të mësuar.

4. Qëndroni në zonën tuaj të rehatisë

Nëse bëni vetëm atë që dini dhe mundeni, ndoshta nuk do t’i zgjeroni kurrë horizontet tuaja. Njerëzit që duket se kanë sukses në çdo gjë, zakonisht kanë punuar shumë për të – gjithashtu duke menduar jashtë kutisë!

5. Humbja e rishikimit

Kryerja e shumë detyrave nuk funksionon gjithmonë aq mirë sa mendojmë se funksionon. Nëse jeni duke punuar vazhdimisht në dhjetë projekte në të njëjtën kohë, ndoshta nuk do të jeni shumë të kënaqur me asnjë nga rezultatet.

Njerëzit e zgjuar e dinë këtë dhe nuk e përqendrojnë energjinë e tyre në shumë gjëra në të njëjtën kohë. Vendosja e prioriteteve të duhura është një aftësi e rëndësishme – dhe thelbësore për sukses të qëndrueshëm!

6. Humbni nga sytë veten

Ne jetojmë në një shoqëri që ka pritshmëri shumë të larta për role të ndryshme. Është edhe më e rëndësishme që ne të mos i fokusojmë aktivitetet tona vetëm në përmbushjen e këtyre roleve. Pavarësisht se si e përcaktoni suksesin, gjithmonë duhet të keni të bëni me atë që duam për veten tonë dhe atë që është e mirë për ne.

7. Krahasoni veten me të tjerët

Varësia nga mendimet e të tjerëve nuk i ka ndihmuar askujt. Ne e dimë se çfarë është vërtet e mirë për ne dhe si duam të jetojmë. Njerëzit e suksesshëm kanë mësuar se askush, në të vërtetë askush nuk është i përsosur, kështu që nuk ka absolutisht asnjë kuptim të krahasoni pamjen tuaj, rezymenë ose prejardhjen tuaj familjare me dikë tjetër.