4 ngacmimet më të zakonshme që meshkujt ua bëjnë femrave në Kosovë

Të gjithë kemi pasur rastin të dëgjojmë fjalë ngacmuese nga disa meshkuj drejtuar disa femrave - madje mund t'i kemi përdorur edhe vetë ato.

Lifestyle

02/10/2015 17:05

Ajo çfarë i karakterizon më së shumti këto fjalë ngacmuese është se për pjesën më të madhe të njerëzve ato janë qesharake – dhe jo tërheqëse.

Kështu, ngacmimet ndryshojnë nga vendi në vend, por ato më të zakonshmet që dëgjohen nga femrat në Kosovë janë si më poshtë:

1) “O shpirt, hajde pimë çaj”

http://www.qysh.me/wp-content/uploads/2011/03/Qysh_me_qit_caj_rusi.jpg

Kjo shprehje është e njohur për të gjithë ne – të paktën për ne të cilit ndonjëherë kemi kaluar afër pazarit, sepse ky lloj ngacmimi thuhet se ka lindur nga shitësit në pazar.

2) “Ta hangsha kaçikun po të mirë e paske”

Dat-Gap-110
Edhe ky lloj ngacmimi përdoret shumë, ku i drejtohet femrave që kanë linja të bukura të trupit – kryesisht ije seksi.

3) “A të jep nana në katun?”

20140813145051961646

Për shkak që ‘thuhet’ se shumë nëna nuk dëshirojnë që vajzat e tyre të martohen në fshat, djemtë e fshatit zakonisht e përdorin këtë fjali për t’i ngacmuar vajzat e qytetit në rrugë.

4) “Mos je e Rahovecit se si rrush po dokesh”
20130908103819982577

 

Rrushi është i ëmbël, dhe siç e dimë të gjithë, Rahoveci njihet si vendi i rrushit. Kështu, meshkujt përdorin shpesh këtë shprehje për të ngacmuar femrat e bukura në rrugë. (lajmi.net)