Të Infektuar: 10419

Të Shëruar: 6058

Të Vdekur: 341

3 stërvitjet që mund të zëvendësojnë një sesion masazhi

21:48 | 8 Maj 2019

Shpeshherë harrojmë për zgjatjet, sa herë që shkojmë në palestër.

Megjithatë, efektiviteti i zgjatjeve nuk kufizohet vetëm në fleksibilitetin e trupit, por edhe në zëvendësimin e një sesioni masazhimi, transmeton lajmi.net.

Kësisoj, ekzistojnë disa lloje ushtrimesh që do bëjnë ta harroni nevojën për masazh.

Ndiqini ato më poshtë:

Zgjatimi i qafës

Ushtrimi “buf” kërkon që ju të shtrini muskujt që përfundojnë nga sternumi dhe klavikulari deri te veshi juaj.

– Relaksojeni pjesën e sipërme të trupit. Ngadalë kthejeni kokën në anën e djathtë deri të arrijë mjekra shpatullën
– Në këtë pozicion, vendosni mjekrën në krah dhe mbajeni kështu për 30 sekonda.
– Përsëritni ushtrimin në anën tjetër.

Shtrirja e krahëve

Pozicioni në formë shqiponje zgjeron pjesën e prapme të krahëve. Ndiqini udhëzimet:

– Ngrijini guart në një pozicion të drejtë dhe kryqëzojini përpara jush, bërryli i majtë mbi të majtin.

– Qëndroni për 30 sekonda kështu. Përsëriteni ushtrimin pasi të keni ndryshuar pozicionin e duarve.

Zgjatja e pjesës së poshtme të shpinës

Kjo stërvitje funksionon në muskujt tuaj të shpinës së poshtme, muskujve të barkut dhe të krahëve.

– Qëndroni afër murit, duke u shtrirë deri sa shpina juaj të jetë e sheshtë kundrejt tij
– Rrëshqitni poshtë mulit deri sa gjunjtë tuaj të kërrysen në 90 shkallë
– Qëndroni për 10 sekonda, pastaj rikthehuni në pozicionin fillestar
– Përsëritini ushtrimet 8-12 herë. /Lajmi.net/