Viti i Ri, ja ​10 gjërat që mund të filloni të bëni sivjet

Ka një mori gjërash me të cilat mund të nisim një vit të ri. 2023-ta është një mundësi e mirë për të bërë një listë me ato gjëra, të cilat besojmë se do ndikonin pozitivisht në jetën tonë nëse do t’i praktikonim. Kjo, një domosdoshmëri ndoshta për shkak të situatës me të cilën u përball…

Fun

02/01/2023 08:48

Ka një mori gjërash me të cilat mund të nisim një vit të ri. 2023-ta është një mundësi e mirë për të bërë një listë me ato gjëra, të cilat besojmë se do ndikonin pozitivisht në jetën tonë nëse do t’i praktikonim. Kjo, një domosdoshmëri ndoshta për shkak të situatës me të cilën u përball bota vitin që lamë pas.

Në vijim 10 propozime për vitin në të cilin sapo kemi hyrë, të mbështetura me fjalë të urta:

Kultivoni mirënjohjen

Kultivoni qëndrimin e mirënjohjes. “Jeta është plot me dhënie dhe marrje. Falënderoni dhe mos merrni asgjë si të mirëqenë.”

Kujtoni mëshirën

Jini të sjellshëm me veten dhe me papërsosmëritë tuaja të përsosura. Nuk duhet të jemi të përsosur për të qenë të mrekullueshëm!

“Ndaluni për një minutë, merrni frymë dhe jini krenarë për veten tuaj për sa larg keni arritur.”

Fokusohuni

A e dini se çfarë dëshironi të jeni, të keni apo të krijoni në jetë? Bëni një listë të këtyre artikujve dhe fokusohuni.

“Parimi i parë i suksesit është dëshira – të dish se çfarë dëshiron. Dëshira është mbjellja e farës sate”, sipas Robert Collier.

Planifikoni

Të dimë se çfarë duam është super e rëndësishme, por vetëm të ëndërrojmë nuk mjafton.

“Nëse flisni për të, është një ëndërr, nëse e imagjinoni, është e mundur, por nëse e planifikoni, është e vërtetë, ka thënë Tony Robbins.

Kujdes gjërat e vogla

Bëhemi ajo që bëjmë vazhdimisht. Kur duam të përmirësojmë diçka në jetën tonë, duhet të shikojmë të përmirësojmë zakonet tona të vogla të përditshme, gjërat që bëjmë çdo ditë që na bëjnë neve veten. Gjithçka ka të bëjë me përmirësimet e vogla dhe fitoret e vogla. Gjithçka ka të bëjë me gjërat e vogla. Ato janë enigmat me bashkim pjesësh të figurës së madhe të jetës.

Bëhuni student i jetës

Mësoni nga çdo përvojë e dhimbshme. Të gjitha janë vetëm mësime. Mençuria vjen nga zbulimi i mësimeve dhe gjetja e mënyrave për t’u ndjerë mirënjohës për gjithçka që ka ndodhur.

“Jeta është një varg mësimesh që duhen jetuar për t’u kuptuar”, ka thënë Ralph Ëaldo Emerson

Lërini vetes kohë për pushim

Lejoni vetes të pushoni dhe rimbushni bateritë tuaja. Askush nuk punon në “Duracell”. Të gjithëve na duhet kohë për tu nxitur fort dhe kohë për t’u qetësuar.

Besojini kohës së jetës suaj

Koha juaj është gjithmonë perfekte për JU. Ju jeni pikërisht aty ku supozohet të jeni. Merrni frymë thellë dhe vazhdoni të ndërtoni jetën e ëndrrave tuaja.

Bëhuni i pandalshëm

Asgjë nuk mund ta ndalojë qëndrimin “Çfarëdo që të duhet”. “Besimi është të vendosësh që je i pandalshëm – jo se nuk do të dështosh kurrë.”

Ndani sukseset tuaja

“Nuk ka kënaqësi të zotërosh ndonjë gjë të padëshiruar”, sipas Senekës.

“Kam zbuluar se mes përfitimeve të tjera, dhënia çliron shpirtin e dhënësit”, ka thënë Maya Angelou

Mos harroni:

Kujtojini vetes çdo ditë sa të mrekullueshëm dhe të mrekullueshëm jeni!

Shikoni në pasqyrë dhe thuajini vetes: “Unë dua të jem unë! Jam i/e mrekullueshëm/e!”, shkruan ‘Life Quotes’.

Vazhdoni të buzëqeshni dhe vazhdoni të shkëlqeni.