​Iraku fillon ofensivë kundër ekstremistëve islamikë

Ushtria e Irakut dhe milicia shiite kanë filluar ofensivën kundër shtetit islam në provincën Salahudin ka njoftuar kryeministri Haider l- Abadi Shteti islamik mban nën kontroll shumicën e territoreve me shumicë sunite në krahinën Salhaudin duke përfshirë edhe Tikritin, vendlindjen e ish-presidentit irakian Sadam Husein. Abadi , siç ka njoftuar televizioni irakian ka thënë se…

Bota

01/03/2015 23:30

Ushtria e Irakut dhe milicia shiite kanë filluar ofensivën kundër shtetit islam në provincën Salahudin ka njoftuar kryeministri Haider l- Abadi

Shteti islamik mban nën kontroll shumicën e territoreve me shumicë sunite në krahinën Salhaudin duke përfshirë edhe Tikritin, vendlindjen e ish-presidentit irakian Sadam Husein.

Abadi , siç ka njoftuar televizioni irakian ka thënë se ekstremistët islamikë do të hiqen nga Salahudini ndërsa përkrahësve të tyre u ka thënë se është shanca e fundit për tu dorëzuar.