Zyra e BE-së: Dallimeve të tilla komplekse nuk u gjindet zgjidhje me një takim

Shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë, Samuel Zhbogar, ka reaguar pas takimit të sotëm në mes të liderëve politik të Kosovës, të thirrur nga presidentja Atifete Jahjaga. Ai ka përgëzuar presidenten për organizimin e këtij takime, ndërsa ka thënë se dallimeve të tilla nuk mund t’u gjindet zgjidhje me një takim.

Lajme

08/02/2016 13:53

Samuel Zhbogar, Përfaqësuesi Special i BE-së në Kosovë ka thënë se zgjidhje për dallime të tilla komplekse politike nuk mund të gjenden në një takim të vetëm.

“BE-ja lavdëron Presidenten e Kosovës Atifete Jahjaga dhe liderët e partive politike të cilët erdhën së bashku sot për të filluar kërkimin për një zgjidhje të krizës aktuale politike”, ka thënë ai.

Sipas tij është e rëndësishme që liderët të vazhdojë të operojë në mënyrë evropiane e zgjidhjes së problemeve përmes dialogut dhe kompromisit . “Nuk ka asnjë alternativë për një dialog”

Sipas Zhbogar, stabiliteti politik është një parakusht për zhvillimin ekonomik , liberalizimin e vizave , procesin e normalizimit , si dhe zbatimin e reformave evropiane dhe Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit .

“Ne inkurajojmë Presidentin dhe liderët politikë të vazhdojnë bisedimet deri sa të gjendet një zgjidhje , një zgjidhje e Kosovës që do të punojnë për popullin e Kosovës. BE-ja është e gatshme për të mbështetur këtë proces më tutje në asnjë mënyrë konsiderohet e nevojshme dhe të dobishme”.