Zvicër: Dëmet e shkaktuara nga pandemia në sektorin e hotelerisë

33,000 vende pune janë humbur tashmë në sektorin e hotelerisë dhe dhjetëra mijëra janë nën kërcënim.

Lajme

29/10/2020 13:42

Ky është mesazhi nga kreu i organizatës ombrellë për kafene, bare dhe restorante – Gastrosuisse.

Casimir Platzer thotë se ai gjithashtu pret që 2 në 5 biznese të shuhen për shkak të pandemisë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Platzer po i bën thirrje qeverisë që të mos e bëjë jetën më të vështirë për sektorin.

Ai thotë se ka një numër të ulët të infeksioneve në restorante të cilat kanë zbatuar masa sigurie dhe hedh poshtë idenë e një orar ndalimi.

Ai shton se nuk ka rëndësi nëse mysafirët janë në një restorant në orën 9 ose 11:00.

Ai po bën thirrje për lehtësim të qirasë nga pronarët dhe më shumë ndihmë të qeverisë.