Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Zoom anulon të gjithë punën pas alarmeve të fundit të sigurisë

18:25 | 5 Prill 2020

Zoom ka anuluar të gjithë punën në veçoritë e reja dhe do të përqendrohet në sigurinë dhe privatësinë e tij.

Themeluesi i kompanisë dhe shefi ekzekutiv Eric Yuan u kërkoi falje përdoruesve pas një serie problemesh me aplikacionin dhe përshkroi një plan për ta përmirësuar atë gjatë 90 ditëve të ardhshme, transmeton lajmi.net.

Z. Yuan konfirmoi që për 90 ditët e ardhshme, i gjithë zhvillimi i tipareve të reja po ngrihej për të përqendruar burimet inxhinierike në çështjet e sigurisë.

Ai tha se mbështetja e ardhjes së kaq shumë përdoruesve të rinj kishte qenë një “ndërmarrje e jashtëzakonshme”, por e pranoi që platforma kishte “rënë” në intimitet dhe pritje të sigurisë.

Rritja e popullaritetit të Zoom ka parë që Kryeministri Boris Johnson të përdorë shërbimin për të kryesuar një takim virtual të kabinetit, ndërsa miliona të tjerë kanë filluar përdorimin e shërbimit për punë dhe studim, si dhe për të qëndruar në kontakt me grupet e miqësisë.

Ekspertët e sigurisë kibernetike kanë ngritur shqetësime në lidhje me praktikat e Zoom në të kaluarën, të tilla si të metat e mëparshme dhe tiparet e ndryshuara tani, duke përfshirë një mjet që ngriti shqetësime për privatësinë. /Lajmi.net/