Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

WhatsApp vjen me ndryshime të reja

13:39 | 7 Prill 2020

WhatsApp ka prezantuar ndryshime madhore që kanë për qëllim të ndalojnë njerëzit të përhapin mesazhe të rreme.

Përditësimi ka për qëllim të ndalojë përhapjen e tregimeve të rreme, këshilla të këqija dhe dezinformata në lidhje me shpërthimin e koronavirusit, si dhe më përgjithësisht, raporton “Independent”, transmeton lajmi.net.

Çfarë nënkuptojnë rregullat e reja?

Funksioni ka për qëllim të bëjë më të vështirë për të përcjellë mesazhe që janë përcjellë tashmë disa herë.

Kjo e bën atë duke shënuar së pari mesazhet që janë përcjellë në mënyrë të përsëritur: nëse diçka është dërguar në pesë herë, dy shigjeta të vogla janë bashkangjitur në mesazh dhe i tregohen kujtdo që e merr atë.

Mesazhet mund t’i përcillen vetëm një personi në një kohë, dhe jo pesë. Kjo do ta bëjë shumë më të vështirë dhe më të ngadaltë transferimin e mesazheve masivisht.

Kompania po synon të “kufizojë viralitetin”, duke e bërë më të vështirë që mesazhet të përhapen shpejt në të gjithë platformën. Shpreson që këto ndryshime të ndalojnë përhapjen e dezinformatave dhe t’i inkurajojnë njerëzit të përhapin mesazhe më kuptimplote.

Si përgjigje ndaj problemeve të tilla, WhatsApp tashmë ka prezantuar ndryshime në përcjelljen e mesazheve, siç janë shigjetat dhe ulja e njerëzve maksimalë, një mesazh i vetëm mund të dërgohet deri në pesë persona. /Lajmi.net/