Vulin: Ky është plani i keq që i pret serbët nga Kosova

8:26 | 22 Korrik 2019

Ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin ka vazhduar me akuza ndaj Kosovës.

Ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin ka thënë se synimi kryesor në Kosovë është “spastrimi” i serbëve.

Ai ka bërë thirrje që serbët e Kosovës të jenë të bashkuar edhe pse sipas tij nuk do ta kenë të lehtë.

“Serbët në Kosovë duhet të jenë të bashkuar rreth Serbisë së tyre. Vetëm kështu do të rezidtojnë nga sulmet e organizuara. Shqiptarët kërkojnë tokën, por jo edhe serbët si pjesë e saj. Do të mundohen që të gjithë serbëve t’ua shkëpusin lidhjet me Beogradin, Qeverinë, presidentin Aleksandar Vuçiq”, tha Vulin për “Kurir”, transmeton lajmi.net.

“Shqiptarët llogarisin që fuqitë perëndimore do të kërkojnë përjashtime nga Serbia sepse Haradinaj ka vendosur të shkojë në Hagë, se ka dhënë përgjegjësi për veprimet e luftës dhe politikës, por nga vullneti i mirë”, theksoi ai. /Lajmi.net/