Vdes poeti e shkrimtari Gani Xhafolli

Sot ka ndërruar jetë shkrimtari dhe poeti i njohur për fëmijë, Gani Xhafolli.

ShowBiz

16/06/2015 14:40

I ndjeri punoi redaktor i programit për fëmijë në Televizionin e Prishtinës dhe drejtoi revistën “Zanore”. Ka botuar disa përmbledhje me poezi dhe romane për fëmijë.

Poeti Xhafolli u lind në fshatin Drenovc afër Prishtinës në vitin 1945.

Disa nga krijimtaria e poetit Gani Xhafolli.

“Te porta e edhave”,

“Zog shiu”,

“Vjershën s’e zë gjumi”,

Shtëpia me kulm teposhtë”,

“Po”,

“Të dua”,

“Në gojë të gjarprit”,

“Princesha që fluturon”,

“Zgjedhje” etj.