Ushtron dhe ushqehet shëndetshëm por prapë u diagnostifikua me diabet

12:57 | 20 Korrik 2019

John Pahos gjithmonë është ushqyer mirë dhe ka ushtruar çdo ditë, kur e kuptoi se kishe tipin e dytë të diabetit nuk mund ta besonte.

Ishte shokuese për shkak se mënyra e jetës ishte mjaftueshëm mirë, kështu nuk kam menduar se do të më ndodhte mua. – tha John.

Ai nuk kishte asnjë simptomë që i japi këtë sinjal dhe diagnozat e tij ishin të zbuluara nga doktorët, raporton “Sky News”.

Sipas studiuesve 60% i njerëzve mund të kenë sëmundje të diabetit por mund të mos e vërejnë deri kur ajo bëhet më serioze. “Njëra prej probleme më të mëdha të diabetit të tipit dytë është sepse në të shumtën e rasteve është e heshtur”,tansmenton lajmi.net.

Diabeti është një sëmundje kronike që e prek nivelin e sheqerit në gjakë tëk njerëzit, dhe që mund të shkaktojë komplikime të mëdha. Andaj është e rëndësishme që herë pas here të bëhen analiza dhe të kontrollohet sheqeri në gjak. /Lajmi.net/