Ushqimet më efektive për të ulur shtypjen e lartë të gjakut

15:23 | 22 Gusht 2019

Shtypja e lartë e gjakut është një gjendje që i prek edhe të rinjtë edhe të vjetrit. Alarmante është fakti që është njëra prej faktorëve kryesorë që mund të çoj deri paaftësi, dhe vdekje në mbarë botën.

Nëse doni ta mbroni veten nga kjo gjendje, atëherë është e rëndësishme të ndryshoni mënyrën e jetës suaj dhe të fokusoheni në konsumimin e ushqimeve më të shëndetshme.

Tërshëra

Nuk është efektive vetëm në uljen e shtypjes së gjakut; nëse e konsumoni këtë ushqim rregullisht do ju ndihmojë në uljen e kolesterolit. Një hulumtim ka gjetur se njerëzit të cilët vuajnë nga hipertensioni dhe kanë konsumuar tërshërë 6 herë në javë kanë përjetuar ulje të shtypjes së gjakut, raporton “The Hearty Soul”, transmeton lajmi.net.

Portokall

Të gjithë e dimë që ky fryt është i pasur me Vitaminë C, por ajo se çka nuk e keni ditur për këtë fryt është se konsumimi i tij në mënyrë të rregullt, mund të ndihmojë në rregullim e nivelit në gjak.

Manaferrat dhe boronicat

Këto dy frute tjera renditen gjithmonë në top ushqimet që ndihmojnë për të ulur ush nivelin e gjakut apo hipertensionin, kuptohet nëse konsumohen rregullisht.

Çokollada e zezë

Nëse jeni tip që e adhuroni çokolladën, atëherë ky është lajm i mirë, ju mund të vazhdoni ta kënaqni veten por duke kaluar në versionin e zezë. Studimet tregojnë se personat që vuajnë nga mbi tensioni dhe hipertensioni mund ta zvogëlojnë këtë me ndihmën e çokolladës. /Lajmi.net/