Ukraina në zi për 49 ushtarët e vrarë

12:54 | 15 Qershor 2014

Presidenti ukrainas, Petro Poroshenko, që shpalli një ditë zie kombëtare, ka shprehur përkushtim për përgjigje të ashpër ndaj atyre që e rrëzuan aeroplanin, derisa ai afrohej për aterrim në aeroportin e qytetit Luhansk. Në Washington, Shtëpia e Bardhë e

Në Ukrainë sot është ditë zie për 49 ushtarët e forcave të sigurisë së këtij vendi, të cilët u vranë pasi separatistët pro-rusë e rrëzuan aeroplanin transportues në të cilin ndodheshin ata, dje herët në mëngjes, në pjesën lindore të Ukrainës.

Presidenti ukrainas, Petro Poroshenko, që shpalli një ditë zie kombëtare, ka shprehur përkushtim për përgjigje të ashpër ndaj atyre që e rrëzuan aeroplanin, derisa ai afrohej për aterrim në aeroportin e qytetit Luhansk, raporton REL.

Në Washington, Shtëpia e Bardhë e ka dënuar rrëzimin e aeroplanit dhe ka thënë se ky ishte “fakt” se separatistët kanë marrë armatim të rëndë nga Rusia, përfshirë tanke.