Twitter po punon në një program të ri verifikimi, tregon kodet e reja

Karakteristikat e paarritura nuk janë akoma të disponueshme për publikun, por janë të pranishme në aplikacionin e Twitter.

Auto & Tek

10/06/2020 15:31

Kompania ndaloi sistemin e saj të verifikimit në 2017 pas një proteste pasi Twitter i dha një shenjë blu supremacistit të bardhë Jason Kessler, transmeton lajmi.net.

Twitter ka verifikuar përdoruesit në shumë pak raste. Kompania ka verifikuar autoritetet globale të shëndetit publik në mënyrë që të identifikojë më mirë ekspertët në mes të pandemisë së koronavirusit, dhe para kësaj verifikoi të mbijetuarit e të shtënave Parkland.

Kompania verifikoi gjithashtu prindërit e pronarit Jack Dorsey, Tim dhe Marcia Dorsey, ndërsa programi i verifikimit ishte akoma i mbyllur.

Kur u arrit për konfirmim, faqja e mediave sociale tha se zbulimi i Wong ishte i saktë, por nuk do të komentonte më tej, shkruan Independent. Aktualisht është e paqartë kur kompania do të rihapte kërkesat e verifikimit.

Twitter gjithashtu ka eksperimentuar me një numër karakteristikash të tjera në faqen e tij, duke përfshirë mundësinë për t’i lejuar përdoruesit të zgjedhin se kush mund ose nuk mund t’i përgjigjet në tweet-at individuale dhe duke u kërkuar përdoruesve të “rishikojnë” gjuhën e tyre kur ka përmbajtje të vrazhdë ose “të dëmshme” në një përpjekje për ta bërë platformën e tij më të përshtatshme. /Lajmi.net/