Thaçi flet për territoret: Pazare nuk do të ketë, shkëmbim nuk do të ketë

Presidenti i vendit Hashim Thaçi ka thënë se nuk do të ketë shkëmbim territoresh, por vetëm përmirësim historik pa u cenuar integriteti territorial i sotëm i Republikës së Kosovës.

Lajme

04/06/2020 23:27

Ai ka thënë se përfundimisht Kosova do të njihet nga Serbia.

”Kosova do të njihet nga Serbia si shtet i pavarur dhe sovran duke respektuar integritetin territorial të sotëm të Republikës së Kosovës”.

”Jam ithar dhe entuziast që Presheva e Medvegja e Bujanoc t’i bashkëngjiten Republikës së Kosovës pa u cenuar teritori ynë, sepse është e drejtë historike dhe ky do të ishte vetëm përmirësim historik”.

Ai në Opinion tregoi se si Presheva, Medvegja e Bujanoci do t’i bashkohen Kosovës.

”Asgjë s’na kushton që ta shtrojmë këtë çështje në tavolinë. Ndërkohë që pa hezitim dhe pa frikë do ta shtrojë këtë çështje”.

Opinion: Ideja e vetme ishte e një shkëmbimi të mundshëm?

”Pazare nuk do të ketë, nuk do të ketë shkëmbim”.

”Ideja ime ka qenë të kemi një korrigjim ku Preshevë e Medvegjë e Bujanoc i bashkëngjiten territorit të Republikës së Kosovës edhe ashtu Serbia nuk ka asnjë interesim për ata qytetarë atje”.